Ajankohtaista hiihdosta

Alpolle maailman mestaruus - MuurU:lle kaikkiaan 5 mitalia veteraanien MM-hiihdoista Saksasta

11.3.2012

Veteraanien MM-hiihdot kilpailtiin Saksan Oberwiesenthalissa Jens Weissflogin, Claudia Küntzel-Nystadin ja Rene Sommerfeldtin kotimaisemissa. Tämä sijainniltaan Saksan korkein kylä on aivan Tsekin rajalla ja Fichtelbergin hiihtoareena on noin 1100 m korkeudessa. Alueella oli runsaasti lunta, vaikka lämpötila iltapäiväauringossa saattoi nousta kymmenen plusasteen paremmalle puolelle. Muuramen Urheilijoiden joukkue majoittui kylän keskustassa "omassa talossa" aivan laskettelurinteen reunalla. Kisapaikalle saavuttiin perjantaina ja iltapäivä kului lumiolosuhteisiin ja seuraavan päivän 15 km rataan tutustumiseen. Reitin alkukilometrit olivat varsin vauhdikkaita serpentiinilaskuja Fichtelbergin metsäisillä rinteillä. Tasaisen takalenkin jälkeen edessä olikin 7 km lähes yhtäjaksoinen nousu takaisin kilpailukeskukseen ja maaliin. Fichtelbergin ladut
Maisema Fichtelbergiltä
Keskimatkan kisat
Ulla 15 km kisassa
Ulla ajaa saksatarta takaa
Lauantaina ensimmäisenä suomalaisena MM-laduille starttasi M03-sarjan Jukka Järvinen edessään 30 km perinteisellä. Suksesta loppui pito ensimmäisellä kierroksella ja kärki karkasi. Tuloksena kuitenkin kunniakas 10. sija 42 kisaan startanneen hiihtäjän joukossa. Ero kärkeen noin neljä minuuttia.

Ulla Yrjölä hiihti F03-sarjassa 15 km. Hitaus lähdössä johti siihen, että paikka alun laskuissa oli letkan hännillä. Nousuosuudella sijoitus kuitenkin nousi mukavasti ja maaliin Ulla tuli kahdeksantena 15 startanneen joukossa.

Alpo Virtanen starttasi 40 muun M07-sarjan hiihtäjän kanssa samalle 15 km lenkille. Tuloksena oli ensimmäinen mitali MuurU:lle kun Alpo liimautui Saksan Miserskyn kannoille ja kaksikko irtosi muusta joukosta. Maalissa kaksikon välille kirjattiin 9 sekunnin ero Miserskyn hyväksi. Alpolla kuitenkin mitalitili avattu upeasti MM-hopealla ja huoltotiimi sai jatkopestin kuohuviini-kakkukahvien järjestelyihin!

Lauantain 3.3.2012 keskimatkan perinteisen tyylin suomalaismitalistit:
Mitalijuhlat
"Erzgebirgen Elitetiimin" mitalijuhlat
M12 Paavo Poukka kultaa 10 km
M09 Alpo Virtanen hopeaa 15 km
M08 Veikko Piirainen hopeaa 15 km
M07 Pekka Virtakoivu kultaa 15 km
M06 Teijo Haapaniemi hopeaa 30 km
F08 Anneli Myller pronssia 15 km
F06 Sirkka Ehrnroth kultaa 15 km
F04 Tytti Pelkonen pronssia 15 km

Sunnuntaina oli vuorossa keskimatka vapaalla tyylillä. M07 sarjan 57 hiihtäjän joukossa 15 km matkalle starttasi myös MuurU:n Paavo Räisänen. Paavo oli kotonaan ketteryyttä vaativalla reitillä ja sijoittui hienosti toiseksi parhaana suomalaisena sijalle 14. reilut 3 minuuttia Suomen Sakari Matikaista perässä.

Sunnuntain 4.3.2012 keskimatkan vapaan tyylin suomalaismitalistit:
F10 Hanna Laurila kultaa 10 km
F05 Sirpa Pääkkönen kultaa 15 km
F04 Kaija Korhonen pronssia 15 km
M09 Esko Järvenpää pronssia 15 km
M08 Antti Yli-Pieti hopeaa 15 km
M07 Sakari Matikainen kultaa 15 km
Keskimatkan maailman mestarit
Keskimatkan maailman mestarit Virtakoivu ja Matikainen
Pikamatkat
Maanantaina hiihdettiin pikamatkat, aamusta perinteisellä ja iltapäivästä vapaalla tyylillä.Keli säilyi lauantaina kaltaisena ja Jukka onnistui voitelussa saaden alleen tasavertaisen suksen. 1,5 km ennen maalia Jukan sijoitus oli vielä viides. Kilometri ennen maalia ratkaistiin mitalit, kun Jukka onnistui nousemaan toiseksi aivan kärkihiihtäjän kannoille. Loppusuoran alussa Jukan oli kuitenkin tunnustettava kookkaampi venäläinen paremmaksi tasatyöntäjäksi. Maalissa sijoitus toinen - Jukalle siis MM-hopeaa päivän kolmanneksi nopeimmalla ajalla. Eroa MM-kultaan jäi 2,8 sekuntia.

Myös Ullalla oli kympin kisassa alla loistokapula ja tällä kertaa lähtökin sujui mallikkaasti - aina lähtöhavutuksen päähän, missä kanssakilpailijan sauva jäi jalkojen väliin ja Ulla keräili hetken kamppeitaan jääden jälleen aurailemaan serpentiineihin joukon viimeiseksi. Nousuosuus sujui jälleen kelvollisesti ja viimeinen ohitus hevosenkenkään johtavalla sillalla nosti sijoituksen viidenneksi. Pronssimitali jäi 35 sekunnin päähän.

Paavo vaihtoi maanantain kympille alleen perinteisen kapulat. Kisa eteni mukavasti ja maaliin Paavo saapui kolmantena suomalaisena sijalla 19.

Alpo otti jälleen 10 km matkalla Miserskyn kanssa ohjat käsiinsä - ja jälleen Misersky onnistui puristamaan puolen suoran mitan eron ennen maaliviivaa. Tuloksena kuitenkin upeasti toinen MM-hopea Alpolle, ja taas pääsi huoltotiimi jatkoajalle! .
Jukka 15 km startti Jukka lähtöruuhkassa

Jukka Järvinen MM-hopeaa Jukan palkintojenjako
Maanantain 5.3.2012 pikamatkan suomalaismitalistit:
F10 Hanna Laurila hopeaa 5 km (vapaa)
F08 Anneli Myller hopeaa 10 km (perinteinen)
F06 Sirkka Ehrnroth kultaa 10 km (perinteinen)
F05 Sirpa Pääkkönen kultaa 10 km (vapaa)
M12 Paavo Poukka kultaa 5 km (perinteinen)
M10 Aarne Koponen kultaa 5 km (perinteinen)
M09 Alpo Virtanen hoepaa 10 km (perinteinen)
M09 Esko Järvenpää pronssia 10 km (vapaa)
M08 Antti Yli-Pieti pronssia 10 km (vapaa)
M07 Pekka Virtakoivu kultaa 10 km (perinteinen)
M07 Sakari Matikainen hopeaa 10 km (vapaa)
M06 Teijo Haapaniemi hopeaa 10 km (perinteinen)
M03 Jukka Järvinen hopeaa 10 km (perinteinen)
Paavo Räisänen maailssa
Paavo maalissa

Viestit
Keskiviikkona vuorossa olivat viestit. Muurulaisista Ulla oli mukana Suomen joukkueessa F02 sarjan 4 x 5 km:n viestissä. Hän oli kolmannen osuuden neljänneksi nopein. Ulla toi suomen vaihtoon sijalla neljä, edellisestä vaihdosta hieman Italiaa tavoittaneena, mutta vastaavasti lähes Norjan saavuttamana. Lopputuloksissa Suomen nuoret naiset sijoittuivat viidenneksi jääden noin 40 sekuntia pronssista.

Alpo edusti Suomea M09 sarjan 4 x 5 km viestijoukkueessa. Alpo hiihti avausosuuden ja toi Suomen vaihtoon kärjessä 20 sekuntia ennen Saksaa ja minuutin erolla Venäjään. Lopputuloksissa miehet sijoittuivat kolmanneksi jääden 14 sekuntia viestin voittaneelle Norjalle. Alpolle siis kolmas MM-mitali, tällä kertaa pronssinen.

Suomen viestimitalit 7.3.2012
F03 hopeaa (Merja Teräväinen, Anneli Myller, Sirpa Pääkkönen, Sirkka Ehrnroth
M07 kultaa (Leino Nisula, Pekka Virtakoivu, Jouko Kärki, Sakari Matikainen)
M09 pronssia (Alpo Virtanen, Aarne Koponen, Raimo Huppunen, Esko Järvenpää)

Pitkämatka
Viestien jälkeen jäljellä olivat enää kisan päättävät pitkät matkat. Torstain kisapäivälle osui viikon huonoin keli, kun aamuyöstä alkaen sateli lunta ja myrskytuuli puhalsi 20 m/s tupruttaen ladut paikoitellen umpeen. Toisaalaa metsänsiimeksessä edellisten lämpimien päivien kostuttama latupohja oli nolla kelissä paikoin esissä jääpintaisena. Kunnioitus nousuvoittoista rataa kohtaan johti siihen, että sekä Jukan että Ullan suksissa oli panostettu liikaa pitoon. Molemmat kitkuttelivat maalin sijalle 7.

Alpon huoltojoukot olivat ottaneet pitkälle matkalle Suomen lipun ladunvarteen, jospa sen avulla hopea mitalit kirkastuisivat kullaksi. Seuraavassa Alpo kertailee kisapäivän tapahtumia:

Aamu oli tuulinen, keli nollassa ja lunta ilmassa. Matka shuttlebussilla kisapaikalle, jossa suksien harjaus ja nopea testaus. Ilmassa leijui myös pienoista kisajännitystä, kuten asiaan kuuluu. Starttilaukaus kajahti klo 10.25. Tarkoitukseni oli päästä eroon kilpakumppaneista heti alkukilometreillä, sillä maasto oli lähes alamäkeä ja sopii minulle hyvin, koska hiihdän perinteistä hiihtoa tasatyönnöllä ilman pitoja. Tämä suunnitelma onnistui. Tuuli ja lumisade kuitenkin yltyivät ja ensimmäisellä 15 km:n lenkillä jouduin ladun avaajaksi. Ero kilpakumppaneihin säilyi kuitenkin muuttumattomana. Toinen lenkki alkoi yhtä reippaasti kuten ensimmäinenkin, vain sillä erolla että latu oli jo paljon parempi hiihtää. Loppumatkan pitkät nousut yritin vain passailla, ettei pahaa väsymystä tulisi ja jaksaisin pitää johtoasemani loppuun asti. Noin kilometri ennen maalia olin jo varma voitostani ja saatoin rennosti hiihdellä maaliin luistavilla suksilla. Hopealle hiihti Norjan Flaten reilun minuutin minulle hävinneenä. Olo oli ihanan helpottunut ja onnellinen.

Alpo siis maalissa 25-vuoden tauon jälkeen jälleen maailman mestarina ja mitalikahvit talolla vaihtuivat shampanjan makuisiin kultajuhliin!
Alpo Virtanen MM 30 km Alpo Virtanen MM kultaa
Alpo Virtanen MM


Torstain 8.3.2012 pitkän matkan suomalaismitalistit:
F08 Anneli Myller hopeaa 30 km
F06 Sirkka Ehrnroth kultaa 30 km
F06 Merja Teräväinen hopeaa 30 km
F04 Tytti Pelkonen pronssia 30 km
M12 Paavo Poukka kultaa 15 km
M10 Aarne Koponen hopeaa 15 km
M09 Alpo Virtanen kultaa 30 km
M08 Veikko Piirainen hopeaa 30 km
M07 Pekka Virtakoivu kultaa 30 km
M06 Teijo Haapaniemi hopeaa 30 km
MuurU:n kotiluola
MuurUlaisten majapaikka

Paavo päätti muurulaisten MM-urakan 30 km vapaan tyylin kisassa perjantaina. Keli oli taas kelvollinen ja Paavo sujuttelin jo tutuksi tulleen 15 km lenkin pariin otteeseen ongelmitta. Hän saapui maaliin suomalaisista kolmantena sijalla 19.

Perjantain 9.3.2012 pitkän matkan vapaan tyylin suomalaismitalistit:
F10 Hanna Laurila kultaa 15 km
F05 Sirpa Pääkkönen kultaa 30 km
M07 Sakari Matikainen hopeaa 30 km

Vieraat ja isännät
Yhteiskuva isäntäväen kanssa
Vuoden 2013 veteraanien MM-kisat kisataan 16-22.2. Italian Asiagossa . Myös MuurU:n veteraanijoukkue on aloittanut valmistautumisen sinne, sillä kun MM-kisaelämyksen on kerran kokenut, ei sitä mieluusti jätä väliin!

Hiihtäjät lumille kotinurkille

13.10.2011

Hiihtäjät pääsevät aloittamaan lajiharjoittelun Jyväslumen säilölumiladulla pikapuolin. Ladun avajaiset lauantaina 15.10.

Kalusto kunnossa ensi kaudelle?

31.3.2011

Rossignolin ennakkotilaukset kaudelle 2011-2012 hintaan 335 € perinteisen sukset (sis. siteet), 355 € vapaan sukset (sis. siteet). Suksilla vaihtotakuu (toimivuustakuu). Lisätietoja Jukka Järvinen p. 040 5479781 tai sähköposti jukka711 at gmail.com

Nuorten SM-Hiihdot 2.4.2011 Ruka

2.4.2011

Muuramen Urheilijoiden M18-sarjan joukkue Rukan SM-viestissä (3x5km, 1P+2V) sijoittui hienosti kuudenneksi. Joukkueessa hiihtivät Ilari Sulkula, Misa Tuomala, Joni Mustonen. Ero viestin voittaneeseen Vantaan Hiihtoseuraan oli vajaa minuutti.
Tulokset

Pm-viesteistä nuorille kaksi kultaa ja hopea

2.4.2011

Piirinmestaruus viestit hiihdettiin 30.3. Äänekoskella. Kolmiosuuksisissa viesteissä 1. osuus hiihdettiin perinteisellä ja loput vapaalla tyylillä. M14-sarjassa matka oli 3 km. MuurU:n Paulus Sulkula, Matias Mehtälä, Jaakko Ruth sijoittui toiseksi. Reko Leppäsalmi, Anton Sulkula, Ville Kotro voittivat ylivoimaisesti M16-sarjan 3x5 km viestin. Ilari Sulkula, Misa Tuomala, Joni Mustonen veivät M18-sarjan voiton reilulla erolla seuraaviin.
Tulokset

Hopeasomman loppukilpailut

2.4.2011

Hopeasomman loppukilpailut olivat 12-13.3.2011 Sotkamossa Vuokatin Urheiluopistolla. Lauantaina henkilökohtaiset matkat kilpailtiin vapaalla hiihtotavalla. Matias Mehtälä hiihti M13 3 km:lla sijalle 66. M14-sarjasta alkaen matka oli 5 km. Jaakko Ruth oli 51. ja Paulus Sulkula 79. M15-sarjassa Reko Leppäsalmi oli 27. M16-sarjassa Ville Kotro oli 25. ja Anton Sulkula oli 49. Osallistujia sarjoissa oli noin sadasta sataan kahteenkymmeneen.
Tulokset, henkilökohtaiset matkat

Sunnuntaina vuorossa olivat perinteisen tyylin viestit. Muuramen Urheilijat osallistuivat 14-vuotiaiden poikien 3 x 3 km viestiin joukkueelal Paulus Sulkula, Matias Mehtälä, Jaakko Ruth. Pojat hiihtivät 52 startanneen joukkueen joukossa hienosti sijalle 9. Eroa kärkeen tuli 1:10. Myös 16-vuotiaden 3x5 km viestijoukkue Anton Sulkula, Reko Leppäsalmi, Ville Kotro hiihti hyvin - sijoitus heilläkin 9. Molemmat joukkueet sijoittuivat Keski-Suomen seuroista parhaiten.
Tulokset, viestit

Nuorten SM-hiihdot 8.-9.1. Hollolassa

2.4.2011

17- ja 18-vuotiaiden SM-hiihtojen ensimmäinen kisaviikonloppu oli Hollolassa, heti tammikuun alussa. MuurUn nuorista mukana olivat Joni Mustonen, Misa Tuomala ja Ilari Sulkula. Entekin perinteisen 15 km kisassa muurulaisten kokonaispanos oli hieno. Parhaiten menestyi Joni Mustonen joka oli tässä kisassa 12.

M17 : 10V (Lähti: 87, Keskeytti: 2, Hylätty: 0)

1.  Artturi Pensasmaa  Ylöjärven Urheilijat       25.19,8       
2.  Lauri Vuorinen   Perniön Urheilijat        25.27,4    +7,6 
3.  Joonas Sarkkinen   Oulunsalon Vasama         25.34,8   +15,0 
-------------------------------------------------------------------------------------
21.  Joni Mustonen    Muuramen Urheilijat        26.52,3  +1.32,5 
40.  Ilari Sulkula    Muuramen Urheilijat        27.49,8  +2.30,0 
61.  Ville Kotro    Muuramen Urheilijat        28.38,4  +3.18,6 
Tulokset lauantai
M17 : 15P (Lähti: 77, Keskeytti: 10, Hylätty: 0)

1.  Joona Joensuu    Seinäjoen Hiihtoseura       40.39,5       
2.  Ville Ahonen     Imatran Urheilijat        40.43,2    +3,7 
3.  Topias Tyni     Metsä-Veikot 85          41.22,7   +43,2 
--------------------------------------------------------------------------------------
12.  Joni Mustonen    Muuramen Urheilijat        42.25,0  +1.45,5 
22.  Misa Tuomala    Muuramen Urheilijat        43.28,2  +2.48,7 
23.  Ilari Sulkula    Muuramen Urheilijat        43.32,6  +2.53,1 
Tulokset sunnuntai

Alpolle kultaa veteraanien SM-hiihdoista Iisalmesta 19.-20.3

25.3.2011

Veteraanien SM-hiihdot järjestettiin Iisalmessa 19-20.3.2011. Lauantain vapaan tyylin väliaikalähdöissä parhaiten menestyi Paavo Räisänen, joka oli M60-sarjaan ilmoittautuneen 27 hiihtäjän joukossa 12. Jukka Järvinen (M40) oli 8. ja Ulla Yrjölä (N40) 5 km matkalla 10.

Sunnuntain perinteisen tyylin yhteislähtökilpailussa Alpo Virtanen toi MuurU:lle Suomen Mestaruuden 10 km matkalla. Myös Jukka Järvinen oli varsin lähellä mitalia sijoittuen lopulta M40-sarjan 15 km matkalla neljänneksi. Paavo Räisänen oli 9. samoin Ulla Yrjölä.
Tulokset Alpo Virtanen SM-kultaa Jukka Järvinen 4.

Pylkön hiihdot 13.3

2.4.2011

Pylkön hiihdoissa, jotka samalla olivat pitkien matkojen piirinmestaruuskisat, MuurU:n Sari Puumala sai pm-prossia N35-sarjan 20 km matkalla. Ulla Yrjölä oli 5. MuurU:n nuorilla miehillä matkana oli 30 km. Joona Viholainen sijoittui 6. M20-sarjassa. 18-vuotiaissa Joni Mustonen oli 4., Misa Tuomala 7. ja Ilari Sulkula 9.
Tulokset

Ikämiesten MM-kisat Kanadassa 5.-11.3

7.3.2011

Paavo Räisänen on parhaillaan veteraanien MM-hiihdoissa Kanadan Sovereign Lakessa. Takana on ensimmäinen matka, eli 15 km vapaantyylin yhteislähtökilpailu. Paavo oli sarjassa M07 kisan paras suomalainen loppuajallaan 46:33.9. Eroa kärkeen tuli reilut kaksi minuuttia.
Tulokset
Kaikki tulokset

Kisatuloksia pitkänmatkan hiihdoista

24.2.2011

Perinteisen tyylin Finlandia hiihto hiihdettiin 26.2.2011. Muuramen Urheilijoista mukana olivat Ulla Yrjölä ja Jukka Järvinen. Jukka miehissä 40. Ulla naisten 26.
Tulokset miehet
Tulokset naiset

Perinteisentyylin Savonia Hiihto hiihdettiin Mikkelissä 29.1.2011. Muuramen Urheilijoita tapahtumassa edusti Eila Kaakkolahti, joka sijoittui N50 sarjassa kolmanneksi.

N50 / 40 km P
1 Marianne Niemi 	     Kristiinan Urheilijat 	02:19:57
2 Seija Nurmi 					02:25:04
3 Eila Kaakkolahti 	Muuramen Urheilijat 	02:42:02
Tulokset

Keski-Suomi Hiihto hiihdettiin perinteikkään kolmannen kerran Huhtasuon maastoissa 29.1.2011. Muuramen Urheilijoita tapahtumassa edusti Kirsi Hiljanen, joka sijoittui N45 sarjassa viidenneksi.

Naiset 45 vuotta 51 km P 
 1. Kaija Korhonen      Sotkamon Jymy       3.03.36,0
 2. Marianne Niemi      Kristiinan Urheilijat   3.05.37,0    2.01,0
 3. Katri Munukka      Huhtasuon Hiihto 2000   3.08.34,0    4.58,0
 4. Seija Nurmi       Kerkkoon Urheilijat    3.19.50,5   16.14,5
 5. Kirsi Hiljanen      Muuramen Urheilijat    3.31.03,7   27.27,7
Tulokset

Perinteisen tyylin 38. Dolomiten Lauf hiihdettiin Itävallan Obertilliachissa 21.1.2011. Muuramen Urheilijoista mukana olivat Jukka Järvinen ollen kisan paras suomalainen, sekä Ulla Yrjölä.

TULOKSET MIEHET 42 km P
1 Rezac Stanislav Patria Direct  	CZE 	M-AK1 1 	1:47:41,47 
2 Sutter Martin  Fischer Raching Team	AUT 	M-AK1 2 	1:47:43,86
3 Steurer Thomas Salomonteam		AUT 	M-AK1 3 	1:50:04,56 
4 Sandberg Johan Kraftstauen		SWE 	M-AK2 1 	1:50:50,90 
5 Jakoubek Tomas Jablonec Nad Nisou	CZE 	M-AK1 4 	1:51:30,82 
----------------------------------------------------------------------------
14 Järvinen Jukka Muuramen Urheilijat 	FIN 	M-AK1 9 	1:59:32,18 

TULOKSET NAISET 42 km P
1 Sikanen Satu     Lappeen Riento   FIN 	W-AK1 1 2:07:49,53 
2 Stursova Martina   Policka 	     CZE 	W-AK1 2 2:21:08,22 
3 Kislukhina Valentina Moscow 	     RUS 	W-AK1 3 2:24:43,22 
4 Gattermann Katharina SV Bayerisch 	GER	W-Allg 1 2:27:37,93 
5 Koehler Martina   WSV Skadi Bodenm. 	GER 	W-AK2 1 2:28:47,24 
----------------------------------------------------------------------------
8 Yrjölä Ulla 	  Muuramen Urheilijat 	FIN 	W-AK1 5	2:38:52,24 
Tulokset

Kisatuloksia talven normaalimatkoilta

24.2.2011

Normaalimatkojen piirinmestaruudet ratkottiin Äänekoskella 12.2. Kilpailu toteutettiin yhteislähtöinä vapaalla hiihtotyylillä. Muuramen Urheilijoiden hiihtäjistä mitaleille hiihtivät M16-sarjan 8 km matkalla Ville Kotro, sekä 10 kilometrillä Joni Mustonen sarjassa M18 ja Jukka Järvinen sarjassa M40. Kaikille ripustettiin kaulaan hopeiset piirinmestaruusmitalit! Mukana olivat myös Kaisa ja Veera Klemettinen, Evita ja Ilari Sulkula sekä Ulla Yrjölä.

Tulokset

Huiman hiihdoissa 23.1. Äänekoskella tyyli oli vapaa. Muuramen Urheilijat osallistuivat kisoihin 14 hiihtäjän voimin. Paulus Sulkula (M14) sijoittui kolmanneksi, Ville Kotro voitti M16 sarjan, Joni Mustonen jakoi M18-sarjan toisen sijan ja Juhani Leppäsalmi sijoittui toiseksi M55-sarjassa.

Tulokset

Kuukan Hiihdot ja Mirjan Kierros hiihdettiin Uuraisilla 22.1. perinteisellä tyylillä.

Naiset 12 vuotta 2 km P 
 1. Satu Kauppinen      Huhtasuon Hiihto 2000     7.39,7
 2. Tanja Heinjoki      Kaipolan Vire         7.45,8    0.06,1
 3. Riina Kankaanperä    Huhtasuon Hiihto 2000     7.56,3    0.16,6
--------------------------------------------------------------------------------
 6. Evita Sulkula      Muuramen Urheilijat      8.19,3    0.39,6

Miehet 13 vuotta 3 km P 
 1. Topi Vertanen      Saarijärven Pullistus     9.17,6
 2. Oskari Raussi      Keuruun Kisailijat      10.00,7    0.43,1
 3. Verneri Poikonen     Äänekosken Huima       10.22,3    1.04,7
--------------------------------------------------------------------------------
 5. *Matias Mehtälä     Muuramen Urheilijat     10.23,7    1.06,1

Miehet 14 vuotta 3 km P 
 1. Joona Koljonen      Keuruun Kisailijat      8.37,4
 2. *Janne Autio       Kannonkosken Kiho       9.28,9    0.51,5
 3. Jaakko Ruth       Muuramen Urheilijat      9.32,0    0.54,6
--------------------------------------------------------------------------------
 4. Paulus Sulkula      Muuramen Urheilijat      9.33,8    0.56,4

Miehet 15 vuotta 5 km P 
 1. Viljami Kirjavainen   Huhtasuon Hiihto 2000    15.02,3
 2. Reko Leppäsalmi     Muuramen Urheilijat     15.41,2    0.38,9
 3. Tuomas Penttinen     Uuraisten Urheilijat     19.12,6    4.10,3

Miehet 16 vuotta 5 km P 
 1. Ville Kotro       Muuramen Urheilijat     14.52,5
 2. Miika Kiminkinen     Huhtasuon Hiihto 2000    15.20,8    0.28,3
 3. *Valtteri Vallittu    Kaipolan Vire        15.24,4    0.31,9
--------------------------------------------------------------------------------
 4. Anton Sulkula      Muuramen Urheilijat     15.36,7    0.44,2

Miehet 55 vuotta 5 km P 
 1. Tapio Nieminen      Kaipolan Vire        14.54,5
 2. *Antti Ojala       Tampereen Pyrintö      15.00,2    0.05,7
 3. Pekka Virtakoivu     Lohjan Louhi         15.03,7    0.09,2
--------------------------------------------------------------------------------
 4. Juhani Leppäsalmi    Muuramen Urheilijat     15.09,7    0.15,2
 8. Paavo Räisänen      Muuramen Urheilijat     16.42,1    1.47,6

Miehet 65 vuotta 5 km P 
 1. *Alpo Virtanen      Muuramen Urheilijat     16.09,1
 2. *Olavi Häyrinen     Suonenjoen Vasama      17.32,7    1.23,6
 3. Aulis Pihlajasaari    Jyväskylän Hiihtoseura    18.08,9    1.59,8

Miehet 18 vuotta 10 km P 
 1. Joni Mustonen      Muuramen Urheilijat     28.57,4
 2. Janne Uusitalo      Pihtiputaan Tuisku      30.02,2    1.04,8
 3. Ilari Sulkula      Muuramen Urheilijat     30.13,1    1.15,7
Tulokset

Ville, Joni, Ilari ja Misa nuorten SM-hiihtoihin

7.1.2011

Hollolassa hiihdetään 8.-9.1.2011 nuorten SM-hiihdot. Viime kevään Hopeasompa-viesteissä hyvin menestyneet Muuramen nuoret miehet osallistuvat M17 sarjaan neljän hiihtäjän voimin. Lauantaina hiihdetään 10 km vapaalla. Tälle matkalle starttaavat Ville Korto, Ilari Sulkula ja Joni Mustonen. Sunnuntaina vuorossa on 15 km perinteisellä hiihtotavalla. Tämän matkan hiihtää Ilarin ja Jonin lisäksi Misa Tuomala. Menestystä ja hurjasti tsemppiä kisaviikonloppuun!
Lähtöluettelot

MuurU:n hiihtäjät Keski-Suomen maakuntaviestissä

7.1.2011

Ensimmäisellä osuudella (M) 17-vuotias Ilari Sulkula hiihti perinteisen 6 km viidenneksi nopeiten ja toi Muuramen kunnan joukkueen vaihtoon pääjoukon kärjessä. Toisella perinteisen 3 km osuudella (M16/M60) Muuramen Anton Sulkula oli nopein ja Jyväskylän IV-joukkueen Paavo Räisänen viidenneksi nopein. Kolmannella osuudella (M14) 2 km Jaakko Ruth sijoittui kolmanneksi. Neljännen osuuden (N16) 2 km hiihtänyt 12-vuotias Evita Sulkula jätti taakseen monta kilpasiskoa 4-vuoden ikätasoituksesta huolimatta!

Viidennestä osuudesta (N/M12) alkaen tyyli vaihtui vapaaksi ja Muuramen Kaisa Klemettinen oli 2 km osuuden kolmmanneksi nopein tyttö! Jyväskylän II-joukkueessa hiihtänyt Joni Mustonen oli kuudennen osuuden (M18/M50/N) 3 km matkalla toiseksi nopein ja Muuramen joukkueen Ville Kotro neljäs. Seitsemännen osuuden (N) 5 km hiihtänyt Muuramen Ulla Yrjölä jätti taaksen seitsemän naista, vaikka onkin suurinta osaa osuudella hiihtäneistä tuplasti iäkkäämpi. Muuramen Janne Häkkinen oli kahdeksannella 9 km osuudella (M) kaikkein nopein, eikä ankkureistakaan kukaan lyönyt Jannen aikaa. Yhdeksännellä osuudella (N14) Veera Klemettinen hiihti 2 km ja oli kuudenneksi nopein ja 9 km ankkuriosuudella (M) Jukka Järvinen samoin kuudes.
Tulokset Kuvia
Ilari Anton Paavo
Joni Ville Janne

Huurre-Hiihdot, 02.01.2011, Kaupin hiihtostadion (P)

3.1.2011

Äänekosken kisojen peruuntuessa Alpon seuraksi Tampereelle lähtivät pikapäätöksellä MuurUlaisista myös Jukka ja Ulla. Pakkasta oli noin 10 astetta eli olosuhteet hiihtokilpailuille mitä parhaat!

N35 : 6 km (Lähti: 1, Keskeytti: 0, Hylätty: 0)
 1.  Ulla Yrjölä     Muuramen Urheilijat        23.32,0 

M35 : 12 km (Lähti: 7, Keskeytti: 1, Hylätty: 0)
 1.  Sami Kuisma     Riihimäen Kiista-Veikot      35.36,5       
 2.  Henri Vähä-Ypyä   Tampereen Pyrintö         35.40,5    +4,0 
 3.  Jukka-Pekka Järvinen Muuramen Urheilijat        36.10,3   +33,8 

M65 : 6 km (Lähti: 4, Keskeytti: 2, Hylätty: 0)
 1.  Alpo Virtanen    Muuramen Urheilijat        20.20,9       
 2.  Martti Kivelä    Kuoreveden Kärki         22.45,0  +2.24,1 
Tulokset

Laajavuoren Sprintti 1.1.2011 Jyväskylä

3.1.2011

N/M18 tarkkailusprintteihin Laajavuoren "kotimaastoissa" osallistuivat Muuramen Urheilijoista Ilari Sulkula, Joni Mustonen ja Misa Tuomala. Ilari ja Joni selvittivät tiensä karsinnoista erävaiheeseen. Molemmat hiihtivät samassa, neljänness alkuerässä. Tulokset

KAUSALAN YRITYKSEN XXXIV TAPANINHIIHDOT 26.12.2010 (P)

3.1.2011

M65 : 5 km (Lähti: 7, Keskeytti: 0, Hylätty: 0)
1.  Eero Heman      Hollolan Nasta          19.02,8       
2.  Alpo Virtanen     Muuramen Urheilijat       19.07,0    +4,2 
3.  Veikko Piirainen   Keimolan Kaiku          19.15,6   +12,8 
Tulokset

HOLLOLAN INTERSPORT LAUNE-HIIHDOT 18.12.2010 V

3.1.2011

Hollolassa hiihdettiin napakassa pakkasessa ja pehmeillä laduilla. Kilpailut olivat samalla nuorten SM-kisojen esikisat. MuurU:sta mukana olivat Joni Mustonen ja Ville Kotro, sekä veteraanisarjoissa Jukka Järvinen ja Ulla Yrjölä.

M16 : 5 km (Lähti: 33, Keskeytti: 0, Hylätty: 0) 
1. Antti Pellinen    Imatran Urheilijat        12.54,2        
2. Lauri Lepistö     Kouvolan Hiihtoseura       12.55,5    +1,3  
3. Lauri Vuorinen    Perniön Urheilijat        12.56,0    +1,8  
-------------------------------------------------------------------------------
10. Ville Kotro      Muuramen Urheilijat        14.04,6  +1.10,4 


M18 : 10 km (Lähti: 46, Keskeytti: 0, Hylätty: 0) 
1.  Juuso Lotta      Lahden Hiihtoseura        24.57,8        
2.  Antti Ojansivu    Ylöjärven Ryhti          25.08,3   +10,5  
3.  Axel Pitkänen    Borgå Akilles           25.30,1   +32,3   
--------------------------------------------------------------------------------
10.  Joni Mustonen    Muuramen Urheilijat        26.33,5  +1.35,7 

M35 : 10 km (Lähti: 12, Keskeytti: 2, Hylätty: 0) 
1.  Mika Hartikainen   Nastolan Naseva          25.52,1        
2.  Mika Tervala     Hollolan Urheilijat -46      26.28,9   +36,8  
3.  Jukka-Pekka Järvinen Muuramen Urheilijat        26.35,3   +43,2 

 
N35 : 5 km (Lähti: 2, Keskeytti: 0, Hylätty: 0) 
1.  Mari Marttinen   Vantaan Hiihtoseura        16.43,1        
2.  Ulla Yrjölä     Muuramen Urheilijat        17.14,1   +31,0 
Tulokset

Mustikkavuoren hiihdot Ähtärissä 11.12.2010

13.12.2010

Ähtärissä oli latuja lumetettu, jotta kisat päästiin hiihtämään kotiladuilla. Noin -10 asteen pakkanen sekä aamupäivällä satanut pakkaslumi vei vauhdin Mustikkavuoren laskuista. Uusi lumi teki ladusta davosmaisen "muljun".

MuurU:lta Ähtäriin matkasi 10 hiihtäjän joukkue. Parhaiten sijoittuivat veteraani-ikäiset hiihtäjät, joiden sarjoissa tosin osallistujamäärät olivat olivat vähäiset. Jukka Järvinen voitti M35 sarjan, Juhani Leppäsalmi oli M55-sarjassa toinen ja Paavo Räisänen neljäs. Ulla Yrjölä oli N35-sarjassa toinen.

Juniorisarjoissa niin Evita Sulkulan (N12), Paulus Sulkulan (M14) kuin Anton Sulkulan (M16) sijoitus oli viides. Reko Leppäsalmi sijoittui M16 sarjassa kahdeksanneksi. M18 sarja keräsi yli kaksikymmentä osallistujia ja taso oli kova. MuurU:laisista paras oli Ilari Sulkula (9.), Misa Tuomalan sijoitus 11 ja Joni Mustosen 15.

Naiset 12 vuotta 3 km p 
 1. Valma Salomäki      Alajärven Ankkurit      16.22,3
 2. Tiina Mäki-Panula    Seinäjoen Hiihtoseura    16.32,5   0.10,2
 3. Rebecca Ehrnrooth    Espoon Hiihtoseura      16.35,9   0.13,6
--------------------------------------------------------------------------------
 5. Evita Sulkula      Muuramen Urheilijat     17.04,3   0.42,0


Naiset 35 vuotta 5 km p 
 1. Anne Hyytiäinen     Saarijärven Pullistus    17.08,7
 2. Ulla Yrjölä       Muuramen Urheilijat     19.00,7   1.52,0


Miehet 14 vuotta 5 km p 
 1. Eero Aittolampi     Ähtärin Urheilijat      16.17,1
 2. Kasper Lönnbäck     IF Minken          16.42,0   0.24,9
 3. Valtteri Markkila    Vaasan Hiihtäjät       16.43,7   0.26,6
--------------------------------------------------------------------------------
 5. Paulus Sulkula      Muuramen Urheilijat     17.56,1   1.39,0


Miehet 16 vuotta 5 km p 
 1. Karri Hakala       Ylistaron Kilpa-Veljet    15.05,4
 2. Eetu Heiniluoma     IF Länken          15.16,2   0.10,8
 3. Tuukka Ahopelto     Seinäjoen Hiihtoseura    15.17,0   0.11,6
--------------------------------------------------------------------------------
 5. Anton Sulkula      Muuramen Urheilijat     15.49,1   0.43,7
 8. Reko Leppäsalmi     Muuramen Urheilijat     16.52,5   1.47,1


Miehet 18 vuotta 10 km p 
 1. Antti Ojansivu      Ylöjärven Ryhti       27.53,9
 2. Christoffer Lindvall   IF Minken          28.09,9   0.16,0
 3. Rikhard Mäki-Heikkilä  IF Länken          29.08,8   1.14,9
--------------------------------------------------------------------------------
 9. Ilari Sulkula      Muuramen Urheilijat     30.33,9   2.40,0
 11. Misa Tuomala       Muuramen Urheilijat     30.46,0   2.52,1
 15. Joni Mustonen      Muuramen Urheilijat     31.09,2   3.15,3


Miehet 35 vuotta 10 km p 
 1. Jukka-Pekka Järvinen   Muuramen Urheilijat     30.11,9


Miehet 55 vuotta 5 km p 
 1. Jouko Kaukanen      Mäntän Valo         15.46,2
 2. Juhani Leppäsalmi    Muuramen Urheilijat     15.48,0   0.01,8
 3. Leino Nisula       Virtain Urheilijat      15.51,6   0.05,4
 4. Paavo Räisänen      Muuramen Urheilijat     17.03,0   1.16,8

Ilari Joni Misa Jukka

Tulokset

KANSALLISET SAARIJÄRVEN HIIHDOT la 4.12.2010

8.12.2010

Saarijärvellä hiihdettiin ensilumenkisoja perinteisellä tyylillä. MuurU:n hiihtäjistä Alpo Virtanen hiihti M65 sarjan voittoon, Jukka Järvinen hävisi M35 sarjassa niukasti Jari Kuhnolle sijoittuen siis toiseksi. Jaakko Ruth hiihti M14 sarjan kolmanneksi ja flunssainen Veera Klemettinen M14 sarjassa viidenneksi.


N14 : 2,5 km
 1.  Milla Kiminkinen      Huhtasuon Hiihto 2000       10.04,7       
 2.  Roosa-Maija Raatikainen   Viitasaaren Viesti        10.12,9    +8,2 
 3.  Niina Kauppinen       Huhtasuon Hiihto 2000       10.18,6   +13,9 
--------------------------------------------------------------------------------
 5.  Veera Klemettinen      Muuramen Urheilijat        11.30,2  +1.25,5 

M14 : 5 km
 1.  Eero Aittolampi       Ähtärin Urheilijat        16.30,2       
 2.  Topi Vertanen        Saarijärven Pullistus       17.19,8   +49,6 
 3.  Jaakko Ruth         Muuramen Urheilijat        17.37,9  +1.07,7 


M65 : 5 km
 1.  Alpo Virtanen        Muuramen Urheilijat        16.07,6       
 2.  Martti Laukkanen      Pielaveden Sampo         17.20,9  +1.13,3 
 3.  Heikki Leppänen       Viitasaaren Viesti        17.25,6  +1.18,0 

M35 : 10 km
 1.  Jari Kuhno         Saarijärven Pullistus       27.31,7       
 2.  Jukka-Pekka Järvinen    Muuramen Urheilijat        27.35,5    +3,8 
 3.  Tommi Nissinen       Suonenjoen Vasama         29.38,0  +2.06,3 
Kaikki tulokset

1. Ensilumen hiihdot Laajavuori 4.12.

8.12.2010

Hiihdon kilpailukausi käynnistyi Keski-Suomessa Laajavuoren ensilumenladun kisoilla. MuurU:sta mukana reilut 10 hiihtäjää. Voittoihin hiihtivät M14 sarjassa Jaakko Ruth sekä M35-sarjan Jukka Järvinen, Veera Klemettinen oli N14-sarjassa toinen, samoin Paulus Sulkula (M14) ja Ulla Yrjölä (N35). Ville Kotro kävi tiukkaakin tiukemman kisan jääden (M16) sarjan voittajalle vain 0,4 sekuntua. Samassa sarjassa Anton Sulkula sijoittui kolmanneksi vain 1,6 sekuntia kärjestä. Kolmanneksi sijoittui myös Milka Leppäsalmi N20-sarjassa

Naiset 14 vuotta (2 kierrosta) 3 km P 
 1. *Emmi Tyrväinen     Jyväskylän Hiihtoseura    11.38,5
 2. Veera Klemettinen    Muuramen Urheilijat     11.46,8   0.08,3
 3. *Maiju Kovanen      Laukaan Urheilijat      12.05,2   0.26,7

Miehet 14 vuotta (3 kierrosta) 5 km P 
 1. *Jaakko Ruth       Muuramen Urheilijat     14.43,8
 2. Paulus Sulkula      Muuramen Urheilijat     14.52,5   0.08,7
 3. Roope Sormunen      Äänekosken Huima       17.04,6   2.20,8

Miehet 16 vuotta (3 kierrosta) 5 km P 
 1. Iiro-Mikko Harju     Hyvinkään Hiihtäjät     12.55,3
 2. Ville Kotro       Muuramen Urheilijat     12.55,7   0.00,4
 3. Anton Sulkula      Muuramen Urheilijat     12.56,9   0.01,6
--------------------------------------------------------------------------------
 6. Kalle Häkkinen      Muuramen Urheilijat     17.19,6   4.24,3

Naiset 20 vuotta (3 kierrosta) 5 km P 
 1. Anni Kainulainen     Kaipolan Vire        13.24,4
 2. Riikka-Liisa Räsänen   Joutsan Pommi        13.58,6   0.34,2
 3. *Milka Leppäsalmi    Muuramen Urheilijat     14.09,6   0.45,2

Naiset 35 vuotta (3 kierrosta) 5 km P 
 1. Anne Hyytiäinen     Saarijärven Pullistus    14.10,8
 2. Ulla Yrjölä       Muuramen Urheilijat     15.20,9   1.10,1


Miehet 40 vuotta (3 kierrosta) 5 km P 
 1. Jukka-Pekka Järvinen   Muuramen Urheilijat     11.55,8
 2. Tero Karppinen      Kouvolan Hiihtoseura     12.32,5   0.36,7
 3. Markku Eskola      Hyvinkään Hiihtoseura    14.22,3   2.26,5

Miehet 18 vuotta (6 kierrosta) 10 km P 
 1. Markus Järvenpää     Äänekosken Huima       23.21,5
 2. *Anssi Poikonen     Kaipolan Vire        23.25,6   0.04,1
 3. Veli-Matti Räsänen    Joutsan Pommi        23.40,2   0.18,7
--------------------------------------------------------------------------------
 9. Misa Tuomala       Muuramen Urheilijat     25.22,4   2.00,9
 10. Ilari Sulkula      Muuramen Urheilijat     25.34,8   2.13,3
 11. Jaakko Roponen      Warkauden Urheilijat     25.40,0   2.18,5
Kaikki tulokset